• Eerste inspiratie dag EXTO Amsterdam Art Centrum

  6 november 2022

  Amsterdam Art Center - inspiratie dag via EXTO, bij Peter Maasdam.

  Weer iets geleerd die ons verder helpt in onze activiteiten. Met dank aan Peter voor zijn inspirerende boek met zijn leuke, liefdevolle dedicatie voor Carmen en Eelke.

  *******

  Amsterdam Art Center - zi de inspirație organizată prin EXTO cu suportul entuziast al artistului-proprietar al AAC, Peter Maasdam.

  Lees meer >> | 14 keer bekeken

 • Carmen Todita

  12 oktober 2020

  Carmen Todita september 2020

  "Mijn moeder zei altijd: 'dit is geen beroep'"

  ERMELO - Met een grote glimlach vertelt de van oorsprong Roemeense kunstenares Carmen Todita over haar creatieve leven. Wie met haar in gesprek gaat, ervaart pure passie.

  Van kinds af aan was Carmen Todita bezig met tekenen en schilderen. Ze wilde heel graag kunst maken. ,, Maar mijn moeder zei altijd: dit is geen beroep,” vertelt ze. ,,Daarom volgde ik een studie economie.” Maar bloed kroop waar het niet gaan kon en de Roemeense vond altijd mogelijkheden om haar creatieve talenten te ontwikkeld. Op latere leeftijd volgde ze alsnog een opleiding grafiek- en schildertechniek aan de VolksUniversiteit in Roemenië.

  Lees meer >> | 207 keer bekeken

 • Workshop Pentekening

  4 oktober 2020

  Pentekening workshop 3 ½  uur of 5 uur

  (mogelijk als cursus van minimaal 6 lessen á 2 ½ uur)

  Deze uitdagende workshop is bestemd voor creatieve deelnemers,  maar ook voor degenen die hun talent willen ontdekken. Ervaring is niet nodig. Van precieze pentekeningen, eigen creatieve uiting tot surrealistische of abstracte onderwerpen, alles is mogelijk. U hoef geen aangeboren talenten te hebben om een mooie pentekening te maken.

  Deelnemers geven zelf aan wat zij graag als model willen gebruiken of ik wijs zelf een thema aan. Tijdens de workshops leert u van mij hoe u met kunstenaarsogen naar de vorm van objecten moet kijken.

  Ik geef u concrete aanwijzingen en leer u goed met potlood en inkt-pen  om te gaan.

  Aarzel niet om deel te nemen aan deze workshop. Een mooi schilderij aan de woonkamermuur is een waardevol bezit, vooral als je kunt zeggen dat je het zelf hebt gemaakt.

  Tarief per 3 á 3 ½ uur workshop:

  - volwassenen € 35,00 incl. BTW, koffie/thee/koek  en materialen - kinderen v.a. 11 t/m 16 jaar € 19,00 incl. BTW en materialen

  Tarief per 4 ½ á 5 uur workshop:

  - volwassenen € 60,00 incl. BTW, lunch en materialen                                                    

  Lees meer >> | 221 keer bekeken

 • Love Make Visible

  23 augustus 2020

  Aceasta filmare a fost facuta ca promovare a viitorului eveniment
  LOVE MADE VISIBLE
  Eveniment inspirat de bestseller-ul „Profetul” - autor Kahlil Gibran, reuneste 5 artiști români, 1 scriitor olandez și 40+ persoane si organizatii care sunt o sursa de inspiratie pentru comunitate, care deschid calea spre o nouă paradigmă a conștiinței care începe să transforme lumea.
  Eveniment artistic si cultural român – olandez
  care se va desfasura in anul 2021, la:
  Centrul de Cultură Urbană Casino Cluj-Napoca | Amsterdam | ICOON theater Amersfoort
  Vom reveni cu o data exacta în apropierea evenimentului.
  __________________________________________________

  Lees meer >> | 249 keer bekeken